Nieuws

BLM jongeren coaching opleiding praten Genk springen begeleiding

Straf plan: 4 miljoen euro om duizend Limburgse jongeren aan duurzame job te helpen

De Genkse vzw BLM is erin geslaagd om 4 miljoen euro los te weken bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) om tegen eind 2022 zo’n duizend Limburgse jongeren aan een duurzame job te helpen. Het groots opgezet plan loopt in samenwerking met tal van andere Limburgse welzijns- en andere organisaties.

Nieuws BLM Genk interview kracht van mensen arbeidsmarkt bestuurder coach opleiding

De kracht van mensen

Rika Govaerts en Hilde Peerlings hebben allebei jarenlange ervaring als leidinggevende in het normaal economisch circuit. Sinds een jaar staan ze samen aan het roer bij BLM vzw: ‘Het ruime aanbod aan mogelijkheden die een nauwe samenwerking tussen het normaal economisch circuit en het sociaal economisch circuit kan bieden, was voor ons een eye-opener.’

Nieuws BLM Genk HBVL arbeidsmarkt jongeren werk

Stad krijgt 1,2 miljoen euro om kwetsbare jongeren naar de arbeidsmarkt te leiden

Hasselt gaat maatschappelijk kwetsbare jongeren zo goed mogelijk begeleiden richting arbeidsmarkt. Dat gebeurt in het nieuwe samenwerkingsverband BLEND waarvoor het Europese sociaal Fonds (ESF) ruim 1,2 miljoen euro toesteekt.

Een bottendag om elkaar beter te leren kennen

In een organisatie die meerdere afdelingen kent, is het een continue uitdaging om ervoor te zorgen dat de medewerkers binnen deze verschillende afdelingen elkaar kennen en waarderen voor het werk dat er binnen elke respectievelijke afdeling verricht wordt. Daarom organiseerde BLM op 13 mei 2022 een zogenaamde bottendag. Een dag die in het teken staat van in elkaars schoenen gaan staan. De jobcoaches en administratieve medewerkers trokken hun werkkledij aan en gingen de baan op met de werkmannen. Ze ontdekten nieuwe talenten van zichzelf in groenonderhoud, herstellingen van brandkranen en poetsen van schuilhuisjes. De dag werd feestelijk afgesloten met een hapje, een drankje en sterke verhalen van onderweg.

Heel wat van onze projecten komen tot stand met steun van Vlaanderen, Europa en het Europees Social Fonds. Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor meer mensen. Meer info: www.esf-vlaanderen.be