Nieuws

BLM jongeren coaching opleiding praten Genk springen begeleiding

Straf plan: 4 miljoen euro om duizend Limburgse jongeren aan duurzame job te helpen

De Genkse vzw BLM is erin geslaagd om 4 miljoen euro los te weken bij het Europees Sociaal Fonds (ESF) om tegen eind 2022 zo’n duizend Limburgse jongeren aan een duurzame job te helpen. Het groots opgezet plan loopt in samenwerking met tal van andere Limburgse welzijns- en andere organisaties.

Nieuws BLM Genk interview kracht van mensen arbeidsmarkt bestuurder coach opleiding

De kracht van mensen

Rika Govaerts en Hilde Peerlings hebben allebei jarenlange ervaring als leidinggevende in het normaal economisch circuit. Sinds een jaar staan ze samen aan het roer bij BLM vzw: ‘Het ruime aanbod aan mogelijkheden die een nauwe samenwerking tussen het normaal economisch circuit en het sociaal economisch circuit kan bieden, was voor ons een eye-opener.’

Nieuws BLM Genk HBVL arbeidsmarkt jongeren werk

Stad krijgt 1,2 miljoen euro om kwetsbare jongeren naar de arbeidsmarkt te leiden

Hasselt gaat maatschappelijk kwetsbare jongeren zo goed mogelijk begeleiden richting arbeidsmarkt. Dat gebeurt in het nieuwe samenwerkingsverband BLEND waarvoor het Europese sociaal Fonds (ESF) ruim 1,2 miljoen euro toesteekt.

Mobiel recyclagepark in Hasselt zorgt voor verwerking frituurvet, kaarsen en kurk

26/01/2023

Het mobiel recyclagepark dat elke week in een andere wijk van Hasselt staat, wordt opnieuw verlengd. Het stadsbestuur is erg tevreden dat nu ook klein afval naar het mobiel punt wordt gebracht dat anders bij het restafval of zelfs in de riolering belandt. 

 

Waar de meesten het belang of het nut er niet van inzien, zien wij dat bij BLM Genk wel!

Één van onze werkmannen/collega’s engageert zich voor Stad Hasselt om te zorgen voor een soepel lopende recyclage verwerking.
Gisteren mocht ik ter plekke een kijkje gaan nemen want buiten het administratieve luik is het ook erg handig om de werkmannen live bezig te zien en een beter beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurt.

Trots op deze samenwerking met Stad Hasselt en trots op onze medewerkers!
 
Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/25/mobiel-recyclagepark-in-hasselt-zorgt-voor-verwerking-frituurvet/ 

Warmste markt levert meer dan €1000 op!

12/12/2022

Met de Warmste Markt organiseerden we vanuit BLM op vrijdag 2 december een unieke tweedehandsbeurs vanuit het stadhuis van Genk ten voordele van De Warmste Week. Het thema van dit jaar was “kansarmoede” en wij wilden vanuit BLM onze schouders mee onder dit thema zetten. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, hadden we besloten dat bezoekers zelf mochten bepalen wat ze betaalden voor hun aankopen. Op deze manier kreeg iedereen de kans om kleding, cadeau’s, speelgoed en dergelijke aan te kopen.

Partners vanuit Stad Genk, Alternatief vzw… hebben meegeholpen door hun ondersteuning en gulle donaties. De totale opbrengst van onze actie, €1164,50 gaat integraal naar De Warmste Week. Ook het materiaal dat niet verkocht werd (want we hadden echt wel héél veel spullen!) hebben we geschonken aan het goede doel “We for them“. Op deze manier zetten we écht in op het duurzaam hergebruik van kledij en materiaal.

Nieuwe VDAB tender goedgekeurd!

9/12/2022

Goed nieuws!

Vanaf 1 januari 2023 kunnen we óp jouw werkvloer je nieuwe medewerker ondersteunen tijdens het eerste jaar tewerkstelling en dit met financiering van VDAB. Zowel de nieuwe werknemer, als de werkgever krijgen onze begeleiding om er een succesvol verhaal van te maken. De eigenlijke jobcoaching start vanaf de aanwerving(sprocedure) en kan gedurende het hele eerste jaar doorlopen. Tijdens de eerste weken en maanden loopt de nieuwe werknemer immers de grootste kans om af te haken door persoons- en/of omgevingsfactoren of door werkvloer gebonden factoren. Dankzij onze coaching op maat vergroot de kans dat de medewerker met plezier aan boord blijft en dat jij als werkgever een productieve en gezonde medewerker aan boord hebt.
Naast jobcoaching bestaat er ook de mogelijkheid tot het aanbieden van taalcoaching.

Nieuwsgierig naar meer info of wens je alvast een aanvraag te doen?

Dit kan rechtstreeks via onze collega Jolien Wittock – 0470 77 34 78

We zijn actief in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant én Antwerpen!

 

Project in samenwerking met

Stoute schoenen aantrekken

14/05/2022

Een bottendag om elkaar beter te leren kennen

In een organisatie die meerdere afdelingen kent, is het een continue uitdaging om ervoor te zorgen dat de medewerkers binnen deze verschillende afdelingen elkaar kennen en waarderen voor het werk dat er binnen elke respectievelijke afdeling verricht wordt. Daarom organiseerde BLM op 13 mei 2022 een zogenaamde bottendag. Een dag die in het teken staat van in elkaars schoenen gaan staan. De jobcoaches en administratieve medewerkers trokken hun werkkledij aan en gingen de baan op met de werkmannen. Ze ontdekten nieuwe talenten van zichzelf in groenonderhoud, herstellingen van brandkranen en poetsen van schuilhuisjes. De dag werd feestelijk afgesloten met een hapje, een drankje en sterke verhalen van onderweg.