Onderstaande projecten kwamen tot stand met steun van Vlaanderen, Europa en het Europees Social Fonds. Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en betere jobs voor meer mensen. Meer info: www.esf-vlaanderen.be

 

Lokale partnerships voor jongeren  

BLM is er als promotor/projectmanager in gelukt om 4 zeer waardevolle netwerkorganisaties op te starten voor de periode 2021-2023. Het gaat over BOOST (Genk, As, Zutendaal), BLEND (Hasselt), FLUX (Tongeren) en COMMID (Lanaken). Deze samenwerkingsverbanden rond Genk, Hasselt, Tongeren en Lanaken bieden een dienstverlening aan op maat van jongeren, waarin de uitdagingen die de digitalisering en de snel evoluerende maatschappij samen met de jongere zelf worden aangepakt. De jongere bepaalt samen met de netwerkorganisatie één doel en de trajectcoach begeleidt de jongere in de te ondernemen stappen, in het vinden van het gepaste dienstverleningsaanbod, de gepaste opleiding, ...

Meer info vind je hier.

WIJ 3 "Versterk je Merk"

Jezelf op een doordachte en professionele manier presenteren op de arbeidsmarkt. Samen lanceren we jouw persoonlijk profiel! Met het nodige zelfvertrouwen en met jouw unieke eigenschappen kan je succesvol starten in een job of opleiding.

Oproepnummer 404 - Projectnummers 7345 & 7346 - Projectbudget €1.824.337,27 & €709.038,65

Doorstroom

Het doorstroomproject heeft als doel om tijdelijk een kwaliteitsvolle en actieve doorstroombegeleiding aan de doelgroepwerknemer aan te bieden bij het zoeken naar gepaste vacatures binnen het reguliere arbeidscircuit. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door een of meerdere stages aan te bieden bij een toekomstige werkgever, met oog op een duurzame aanwerving. De doelgroepwerknemer kiest zelf waar hij zijn traject volgt, met een maximale duur van 9 maanden.

Oproepnummer 432 - Projectnummer 7847 - Projectbudget €168.000

Menerva

Sociale economie-ondernemingen en reguliere ondernemingen worden aangespoord om innovatieve samenwerkingsverbanden aan te gaan en te experimenteren met blended business models. BLM tekende in onder de projectnaam Menerva (godin van de wijsheid in de Etruskische mythologie). Fase 1 van dit project werd goedgekeurd en is van start gegaan in december 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021.

Oproepnummer 512 - Projectnummer 10013 - Projectbudget €14.400

Exclusief Inclusief

Exclusief Inclusief is een project  waar  we met Sterpunt Inclusief Ondernemen en andere dienstverleners (Werkplekarchitecten) onze schouders onder zetten. We willen werkzoekenden en werknemers activeren tot duurzame tewerkstelling, in het bijzonder voor zij die nood hebben aan bijkomende ondersteuning.  Dergelijke arbeidsinschakeling kunnen we  bekomen wanneer we samenwerken: de bedrijfsleiding, de werkplekomgeving en de betrokkenen zelf met eventuele externe dienstverleners.

ANDERE PROJECTEN

 

O³-project Tijdelijke Werkervaring (TWE-project)

 Wil je opnieuw de stap zetten naar de arbeidsmarkt, maar heb je net dat extra duwtje nodig? Wij gaan graag de uitdaging met je aan!