WIJ 3 "Versterk je Merk"

Jezelf op een doordachte en professionele manier presenteren op de arbeidsmarkt. Samen lanceren we jouw persoonlijk profiel! Met het nodige zelfvertrouwen en met jouw unieke eigenschappen kan je succesvol starten in een job of opleiding.

Jongeren Op-stap "Mijn merk voor werk!"

Wij gaan van jou een sterk merk maken waar potentiële werkgevers niet meer kunnen naast kijken! Via een intensieve samenwerking stomen we je klaar naar een leuke job of een interessante opleiding.

 

Tijdelijke Werkervaring (TWE-project)

 Wil je opnieuw de stap zetten naar de arbeidsmarkt, maar heb je net dat extra duwtje nodig? Wij gaan graag de uitdaging met je aan!

Doorstroom

Het doorstroomproject heeft als doel om tijdelijk een kwaliteitsvolle en actieve doorstroombegeleiding aan de doelgroepwerknemer aan te bieden bij het zoeken naar gepaste vacatures binnen het reguliere arbeidscircuit. Dit wordt onder andere bewerkstelligd door een of meerdere stages aan te bieden bij een toekomstige werkgever, met oog op een duurzame aanwerving. 

Menerva

Sociale economie-ondernemingen en reguliere ondernemingen worden aangespoord om innovatieve samenwerkingsverbanden aan te gaan. De afdeling ESF & Duurzaam Ondernemen en de afdeling Sociale Economie en Werkbaar Werk van het Departement Werk en Sociale Economie willen hen daarin ondersteunen door hen aan te sporen om te experimenteren met blended business models waarbij het verdienmodel opgebouwd wordt door nuttige inbreng van de verschillende partners, zoals het uitwisselen of delen van arbeidskrachten, expertise en productiemiddelen en waarbij de opbrengsten verdeeld worden. Partners hebben een aandeel in de winst of het verlies van het business model. Deze experimenten dienen als einddoel het implementeren van een gezamenlijke dienstverlening of het realiseren van een gezamenlijk product.

 

BLM tekende in onder de projectnaam Menerva (godin van de wijsheid in de Etruskische mythologie). Fase 1 van dit project werd goedgekeurd en is van start gegaan in december 2020 en loopt tot en met 31 maart 2021.

 

Aangezien partners uit SE en NEC mekaars werking onvoldoende kennen is BLM een intensieve en gestructureerde samenwerking met een uitzendpartner in Limburg aangegaan. Uit verschillende onderzoeken blijkt immers dat interim, als opstap voor kansengroepen,  wel degelijk resultaten oplevert naar een duurzame tewerkstelling.

 

Voorafgaandelijk werden er samenwerkingsafspraken gemaakt om de brug tussen de beide partners stevig te onderbouwen door het delen van vacatures en hun vereisten.  Het is vooral de bedoeling dat de kandidaten de nodige informatie over de actuele vacatures meekrijgen, zodat zij na een intensieve begeleiding nieuwe jobopportuniteiten ontdekken.